Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

SITES ΜΕ PLAYMOBIL-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ




http://www.playmobil.com

http://www.collectobil.com/

http://www.claudia-schott.de/

www.junior.gr/playmobil/


Ιστορικά Στοιχεία

Σύντομη ιστορία της κατασκευάστριας εταιρίας
geobra Brandstätter – Ιστορικά Στοιχεία και παρουσίαση της εταιρίας

1876 Οι ρίζες του Playmobil –της κατασκευάστριας εταιρείας Geobra Brandstaetter - ανήκουν στον Andreas Brandstätter, τον προπάππου του σημερινού ιδιοκτήτη, Horst Brandstätter, ο οποίος δραστηριοποιήθηκε στο Fϋrth της Βαυαρίας κατασκευάζοντας εξαρτήματα και λουκέτα για διακοσμητικές κασετίνες.

1908 Ο γιος του ανέλαβε την επιχείρηση αλλάζοντας το όνομά του από τα αρχικά του ονόματος, Georg Brandstätter .

1921 Αργότερα, η εταιρεία μεταφέρθηκε στο Zirndorf, το διπλανό χωριό, όπου οι κεντρικές εγκαταστάσεις της βρίσκονται μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με παλαιά στοιχεία, η εταιρεία εκείνη την εποχή είχε σαν κύρια ασχολία την παραγωγή και εμπορία παιχνιδιών και κατασκευασμάτων από μέταλλο, κυρίως κουμπαράδες, τηλέφωνα, μηχανές ταμείου και κλίμακες για καταστήματα παιχνιδιών, όλα φτιαγμένα από φύλλα μετάλλου, τα οποία σημείωναν μεγάλο νούμερο πωλήσεων στην Ευρώπη και Αμερική.

1954 Όταν ο Horst Brandstätter παίρνει μέρος στην εταιρεία, μία νέα εποχή αρχίζει. Ο νέος και δυναμικός ιδιοκτήτης χρησιμοποιεί κυρίως πλαστικό, αλλάζει τις παραγωγικές διαδικασίες και την ποιότητα του προϊόντος, κάνει προσπάθειες για αύξηση πωλήσεων και αναζητά νέες αγορές.

1958 Η πρώτη θεαματική επιτυχία έρχεται με το hula-hoop. Η ιδέα για το προϊόν έρχεται από την Αμερική. Ο Horst Brandstätter, ο οποίος μαθήτευσε ως τεχνικός και κατασκευαστής καλουπιών, δουλεύει μέρα-νύχτα για να κατασκευάσει μηχανή καλουπιών για μαλακά στεφάνια από πλαστικό. Ύστερα από 2 εβδομάδες βρίσκει τη λύση: η Geobra ξεκινάει την παραγωγή hula-hoop και κατακτάει την Ευρώπη.

Επιτέλους κέρδη αρχίζουν να έρχονται στην εταιρεία, ακόμα και αν η διάρκεια της μόδας του hula-hoop είναι πολύ μικρή. Με αυτά τα κέρδη και με τις μηχανές παραγωγής καλουπιών πλαστικών στεφανιών, ο Horst Brandstätter έχει την ιδέα να κατασκευάσει ένα νέο τύπο παιχνιδιού.

Η κρίση του πετρελαίου επηρεάζει την εταιρία, αφού η τιμή της πρώτης ύλης του πλαστικού αυξήθηκε δραματικά από 1 μάρκο σε 4 μάρκα ανά κιλό, όταν υπήρχε διαθέσιμη. Αυτή η εξέλιξη και η πίεση των τιμών βύθισε την οικογενειακή εταιρεία στα «κόκκινα νούμερα», αφού η μέχρι τώρα οικονομική της πολιτική ήταν συνετή.

Ο Horst Brandstätter συνειδητοποιεί την κατάσταση και καταλαβαίνει πως είναι η κατάλληλη στιγμή για απόλυτα καινούργια ιδέα παιχνιδιού. Σύμφωνα με τις ιδέες του κ. Brandstätter, o Hans Beck, ο δ/ντής του τμήματος Ανάπτυξης, επεξεργαζόταν τις μικρές, κινούμενες φιγούρες και διάφορα εξαρτήματά τους. Ο σκοπός του ήταν ένα σύστημα παιχνιδιού που να εξελίσσεται συνέχεια και λόγω του μικρού μεγέθους του προϊόντος να πετύχει χαμηλές τιμές.

1974 Ξέροντας ότι πρέπει να παίξει τα χαρτιά του σωστά για να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα της εταιρείας του, ο Horst Brandstätter πιέζει για την παρουσία της Ρlaymobil στην Διεθνή έκθεση παιχνιδιού. Στην αρχή οι λιανέμποροι ήταν επιφυλακτικοί με εξαίρεση έναν Ολλανδό πελάτη.

Τα παιδιά και οι γονείς τους αναγνώρισαν αμέσως την αξία του παιχνιδιού Ρlaymobil και ενθουσιάστηκαν.

Έτσι η Geobra από το 1975 με την PLAYMOBIL παρουσιάζει επιτυχία χωρίς προηγούμενο στην γερμανική ιστορία πα
ιχνιδιού. Ύστερα από μερικά χρόνια από την πρώτη παρουσίαση του προϊόντος, ο κατασκευαστής του έγινε ο πρώτος κατασκευαστής παιχνιδιού στη Γερμανία με τον υψηλότερο τζίρο και από τότε κατέχει την πρώτη θέση.

2004 Η PLAYMOBIL γιορτάζει τα 30α της γενέθλια και συγκαταλέγεται πλέον στα κλασσικά παιχνίδια.

2008 Ο Όμιλος εταιριών Brandstätter κάνει για 9η συνεχή χρονιά ρεκόρ κύκλου εργασιών με συνολικό τζίρο 496 εκ. €. Κινητήριος μοχλός αυτής της επιτυχίας είναι σχεδόν 3.000 εργαζόμενοι της εταιρίας.

Εργοστάσια κατασκευής Playmobil εκτός από τη Γερμανία υπάρχουν και στη Μάλτα, στην Ισπανία και στην Τσεχία, όπως επίσης και θυγατρικές σε 12 χώρες. Από το 1974 έχουν μπει στα παιδικά δωμάτια σχεδόν 2,2 δις φιγούρες Playmobil.



ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

PLAYMOBIL HELLAS A.E.

Η θυγατρική εταιρεία του Γερμανικού ομίλου δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1989.
Η οργάνωση της PLAYMOBIL HELLAS κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να εφαρμόσει ένα υγιές και μακρόπνοο επιχειρηματικό πλάνο που θα κατέληγε μετά από 20 χρόνια να κατατάξει το Playmobil, το παιχνίδι με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ελλάδα και την PLAYMOBIL HELLAS ανάμεσα στις τρείς πρώτες θυγατρικές της PLAYMOBIL με το υψηλότερο διεθνώς μερίδιο αγοράς.

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PLAYMOBIL HELLAS A.E. από το 1992 είναι ο Χαράλαμπος Γιαννούλης.

Στην 20χρονη πορεία της η PLAYMOBIL HELLAS εκτός από τα PLAYMOBIL εμπορεύθηκε ως αποκλειστικός διανομέας και άλλα ποιοτικά παιχνίδια, όπως τα ξύλινα Σουηδικά παιχνίδια BRIO, τα Γερμανικά πλαστικά παιχνίδια WADER και τα γνωστά σε όλους επιτραπέζια και puzzles RAVENSBURGER. Ωστόσο τα τελευταία 4 χρόνια η ανάπτυξη του PLAYMOBIL είναι τόσο ραγδαία, ώστε η εταιρεία επέλεξε να περιορίσει την δραστηριότητα της στα προϊόντα PLAYMOBIL.

Από το 1997 λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της PLAYMOBIL HELLAS στην Κάτω Κηφισιά το Playmobil FunPark. Τον πρότυπο αυτό παιδικό χώρο, ο οποίος συνδυάζει αρμονικά τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών με το παιχνίδι, επισκέπτονται κάθε χρόνο περισσότερα από 100.000 άτομα.


http://www.playmobil.com/GREEK/index.html

1 σχόλιο:

  1. ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΙΚΟΣΙ ΜΕΡΕΣ ΤΑ STAND ΤΗΣ PLAYMOBIL ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΡΟΚΚΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή